fast casual, horeca, trends, 2016, 2015, inspiratietour, amsterdam, randstad

6 Redenen waarom ik klaar ben met hipsterzaken

In de grote steden schieten de hipsterzaken als paddenstoelen uit de horeca grond. Zelf in Maastricht kwam ik er laatst een tegen. In Amsterdam kun je kiezen uit 20 soorten bio limonades en even zovele soorten koffie. Geserveerd op retro meubilair in lichte tinten met houtwerk en stellingkasten met planten. Hoe prettig is deze restaurant trend? 

 

Waarom moeten er planten in de zaak?

Best wel prettig om een plant in een restaurant te hebben. Het geeft sfeer en het staat mooi. Mag er een beetje variatie dan? Vooral de hangende plant in een basket is in trek. Ik hoop dat ze een plantenabbonnement hebben, want ik ben benieuwd hoe verzorgd de planten er over 1 jaar uitzien.

 

De meest gebruikte elementen van de inrichting in een hipsterzaak

  • stellingkasten
  • planten, vaak hangend
  • gerecyclede potten/flesjes voor olie of bloemenvaas
  • drinken serveren uit conserveren potten of soortgelijk glaswerk
  • houtwerk
  • schoolmeubilair
  • biertafels

 

horeca, trend, restaurant, trends, amsterdam, nederland, restaurant trend, restaurant trends

 

Waarom moet ik tussen 20 soorten koffie kiezen?

Nee, ik wil geen 1 -persoons filter koffie. Die is niet voor niks verdrongen door alle goede expresso apparaten.  “Uh, gewone zwarte koffie, heeft u dat ook?”

 

Waarom is de menukaart opgeleukt?

De gerechten op de menukaart moeten in de hipster zaak leuke namen hebben, zoals Seasarsalad bij een Visbar, nee – geen visrestaurant -. En in plaats van hotdogs zien we haute dogs.

 

Waarom moet ik weer op schoolstoelen zitten?

Lieve mensen: ze zitten voor geen meter, schoolstoelen. Nou heb ik de schoolbanken al een tijdje verlaten. En niet voor niks. Als ik uit eten ga, wil ik comfortabel zitten. Mag dat alsjeblieft?  Voordelig is het natuurlijk wel om van die kringloop en 2e hands spullen te gebruiken. Ook duurzaam, dus dat is zeker waar.

 

Waarom moet ik vieze ingrediënten eten?

Fijn dat het allemaal gezond moet zijn. Ben ik voor. Maar ik hou niet van rauwe bulgur. Tja, niet te geloven. En als je vraagt of het echt de bedoeling is dat je dit rauw eet: “U bent de eerste die dit vraagt…”. Tja, ik was kok. Daarom misschien.

Vaak tref je in de hipsterzaak ook een van de volgende ingrediënten aan. Niet dat we er wat tegen hebben hoor. Maar het valt nogal op.

  • Bieten en avocado
  • Kikkererwten
  • Makreel
  • Ambachtelijk worst / hotdog
  • Pulled pork, of is het alweer ‘uit’?
  • Gefermenteerde producten zijn ‘hot’
  • Van de Green Egg of ander bbq
  • Bio limonades en lokale bieren

 

fast casual, horeca, trends, 2016, 2015, inspiratietour, amsterdam, randstad, restaurant trend, restaurant trends

 

Hoe origineel en onderscheidend is jouw hipsterzaak nog?

Ok, ik ken het concept van de hipsterzaak nu wel. En je richt je toch op een en hetzelfde publiek:  gasten tussen de 20 en 40. Hoeveel zijn er nu per vierkante kilometer. Nu hoor ik je denken. Zeur dan niet. Klopt, ik behoor niet tot de doelgroep. Maar ik mag toch wel een keertje zeuren alsjeblieft?

 

Restaurant trend

Wil je jouw restaurant concept ook eens met een kritische oog laten bekijken?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.