Restaurant blog met gratis tips voor de horeca

De reden dat ik in 2013 met dit restaurant blog begon, was simpel: Ik probeerde de vragen van mijn klanten, veel chefs en restaurant eigenaren te beantwoorden. Vanuit mijn passie voor de horeca begon ik met dit horeca adviesbureau. Daarom leek het me een goed idee die oplossingen te delen met andere horeca tijgers. Het gaat niet altijd alleen over restaurant, maar ook over andere horeca bedrijven zoals campings, hotels en andere foodservice bedrijven.

Sommige blog artikelen kunnen wat gedateerd zijn. Soms probeer ik ze te updaten. Maar ik heb ondertussen zo veel content geschreven (en heb zoveel klanten), dat dit nagenoeg onmogelijk blijkt. Maar ik vind het wel super als jij dan reageert in de comments. Ik zal proberen het dan te herstellen.

Lees maar lekker raak

  • Ideeën voor de horeca tijdens corona
    Het is natuurlijk een drama wat het Corona virus maatregelen voor de horeca betekenen. Toch zijn er een aantal horeca ondernemers die niet bij de pakken gaan zitten. Welke ideeën hebben deze creatievelingen tijdens corona bedacht?
  • Mobiel bestellen horeca: gaat de opmars van de QR code door?
    Via jouw mobiel bestellen voor jouw biertjes of lunch op het terras? Ingegeven door de beperkingen van het COVID virus zie je nu op het terras vaker dat online bestellen via een QR code verloopt. Gebruik jij … Meer lezen
  • Waarom de beste stuurlui aan wal staan
    Van de week had ik er weer vreselijk last van. Je leest iets, kijkt wat de achtergrond van de schrijver is en trekt een bedenkelijk gezicht. Verbaast het jou ook hoe succesvol sommige publicisten en experts in horeca land zijn? Mij wel. Vaak doen ze zelf al jaren niets meer aan uitvoerend werk in horecaland. Toch geven ze horeca adviezen in blogs in vakbladen, literatuur en lezingen. En het meest grappige is: ze worden serieus genomen.
  • Waarom zou je jouw hospitality verbeteren?
    Wist je dat hospitality verbeteren een eerste stap is naar vaste tevreden klanten en meer omzet? Daarom loont het altijd om wat aan jouw hospitality te doen. Gasten in de horeca vinden naast de kwaliteit van de … Meer lezen
  • Zijn jouw klanten ook tevreden terugkerende gasten?
    Denken jouw gasten dit ook? “Als ik naar mijn lievelingsrestaurant ga – waar ik een tevreden gast ben – dan herkennen ze mij meteen. Van gezicht, dat wel. Want als ik bel en mijn reservering doorgeef … Meer lezen
  • Zakelijke gasten en hun wensen
    Hoe vindt de zakelijke gast een restaurant? Steeds meer zakelijke gasten zoeken op internet naar een restaurant. Soms valt de keuze op een erder bezocht restaurant. De manager zoekt of kent een restaurant. Of laat het over aan een … Meer lezen
  • Ideeën voor de horeca tijdens corona
    Het is natuurlijk een drama wat het Corona virus maatregelen voor de horeca betekenen. Toch zijn er een aantal horeca ondernemers die niet bij de pakken gaan zitten. Welke ideeën hebben deze creatievelingen tijdens corona bedacht?
  • Mobiel bestellen horeca: gaat de opmars van de QR code door?
    Via jouw mobiel bestellen voor jouw biertjes of lunch op het terras? Ingegeven door de beperkingen van het COVID virus zie je nu op het terras vaker dat online bestellen via een QR code verloopt. Gebruik … Meer lezen
  • Waarom de beste stuurlui aan wal staan
    Van de week had ik er weer vreselijk last van. Je leest iets, kijkt wat de achtergrond van de schrijver is en trekt een bedenkelijk gezicht. Verbaast het jou ook hoe succesvol sommige publicisten en experts in horeca land zijn? Mij wel. Vaak doen ze zelf al jaren niets meer aan uitvoerend werk in horecaland. Toch geven ze horeca adviezen in blogs in vakbladen, literatuur en lezingen. En het meest grappige is: ze worden serieus genomen.