Zakelijke gasten en hun wensen

Hoe vindt de zakelijke gast een restaurant?

Steeds meer zakelijke gasten zoeken op internet naar een restaurant. Soms valt de keuze op een erder bezocht restaurant. De manager zoekt of kent een restaurant. Of laat het over aan een personal assistent of secretaresse om te kiezen. Op basis van met wie er gegeten wordt en de context van de zakelijke relaties en de inhoud van de gesprekken, wordt veelal besloten welk type restaurant het beste bij de gelegenheid past. Wordt uw restaurant regelmatig door een bedrijf bezocht? Zou u liever meer zakelijk gasten tijdens de lunch achterhalen?

adviesbureau, horeca, zakelijke gast, gasten, groepen, restaurant, marketing, marketeer, hotels, hotel restaurant, brasserie, eetcafe

 

Tips om zakelijke gasten te benaderen

 • Beloon de personal assistent of degene die verantwoordelijk is voor de reserveringen: geef haar een bos bloemen of geeft korting.
 • Doe iets extra en vraag de vaste zakelijke gasten wat dit kan zijn: aparte ruimte, snellere service, wifi, aanbieden van whitebord of water op tafel. U hoort het vanzelf!
 • Benader de gasten op de social media waar zij zich bevinden: LinkedIn natuurlijk. Hoe staat het met jouw zakelijk netwerk?

Belang zakelijke gasten voor jouw restaurant

 • Zakelijke gasten kunnen een goede bezetting tijdens de lunch zijn of tijdens daluren in jouw restaurant.
 • Zakelijke gasten zijn ook vaak reguliere gasten die met hun familie of gezin terugkomen. Het enige wat u wilt is dat zij regelmatig bij u terugkomen en hun positieve ervaringen delen met anderen.

 

De soorten zakelijke gasten hebben elk verschillende wensen

 
Gasten die met collega’s een restaurant bezoeken.
Bespreek vooraf of bij binnenkomst wie aanspreekpunt is en vraag wat hun planning is.Stoor de tafel niet teveel en blijf in het zicht. De gasten zijn gefocust op hun gesprek. Pas je aan aan de stemming binnen de groep. Collega’s die gezellig komen eten na het werk, willen veelal een relaxt verblijf in uw restaurant.
 

B. Gasten met zakelijke relaties

Zakelijke gasten hebben er belang bij dat de avond succesvol verloopt. Alles moet in orde zijn die avond.

 • Gepaste aandacht, alertheid, snelheid en sfeer zijn de belangrijkste aspecten voor jouw restaurant en jouw personeel.
 • Weet van te voren wat de insteek is van het diner of lunch. Is het een formele of informele setting. Wordt er iets gevierd of is men juist aan het kennismaken met elkaar. Stem daar de bediening  op af.

 

gast, gasten, horeca, restaurant, adviesbureau horeca, horeca adviesbureau,

Tips over gasten met buitenlandse zakelijke relaties
 • De voorbereiding van de bijeenkomst is het belangrijkste bij een zakelijke groep.
  • Zodat je van te voren weet hoeveel tijd er is voor het diner
  • er dieetwensen zijn en
  • het doel van het diner of lunch helder is.
 • Ook een Engelstalige of Franstalige of wellicht Chinese menu- en wijnkaarten is handig als u geen groepmenu vooraf is overeengekomen.
 • De bediening dient dus letterlijk en figuurlijk de taal van de gast te spreken.

Hoe komt jouw zaak aan zakelijke gasten?

1 gedachte over “Zakelijke gasten en hun wensen”

 1. Interessant artikel over hoe zakelijke gasten hun restaurantkeuze maken. De tips voor het benaderen van deze specifieke doelgroep, vooral via kanalen als LinkedIn, zijn zeer nuttig. Ook het onderscheid in soorten zakelijke gasten en hun wensen biedt waardevolle inzichten voor restauranteigenaren. Goed gedaan!

  Beantwoorden
Average 
 5 Based On 1

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.