horeca trends 2018, foodtrends, trends, 2018, horeca, trends

Trends op de Horecava 2018

Geen tijd of zin om naar de Horecava te gaan? Te vaak de usual suspects aan leveranciers gezien misschien? Wij gingen speciaal voor jou op zoek naar de nieuwe trends en ontwikkelingen. Zodat je vanaf de computer of mobieltje bij kunt blijven.

foodtrends, trends, 2018, horeca, trends, horecatrends 2018

3D food printing

Twee jaar geleden schreven we er al over deze nieuwe horeca trend, maar dit jaar is het toch echt een doorbraak. Wij zagen ook veel geïnteresseerden bij de workshops van 3dbyflow.com. Je kunt er ganache, hummus, meringue, koekjes gehakt, boter of marsepein mee in allerlei vormen printen. De mogelijkheden zijn enorm. Je kunt er ook vitaminen of mineralen in doen. Helemaal passend in de health trend van de hipsters en millenials.

Er zijn meerdere aanbieders op de markt. Zoals ook Procusini. Daar kost de printer bijna twee duizend Euro volgens de website. De focus 3d foodprinter kost bijna 3 duizend euro. Waarschijnlijk is dit dan ook weggelegd voor het hogere segment horeca zaken. Of als je veel volume draait,  zoals in de bakkerij sector.

 

foodtrends 2018, trends, ontwikkelingen, horecatrends, trends, restauranttrends, horecaadvies, horecaadviesgroep,

Weer een bestellings en loyaliteits app?

Dinerapp probeert een groot aantal functies te combineren: online reserveren met Ideal betaling en menukaarten, meedoen aan de besteltrend, maar dan in eigen beheer. En het binden van gasten aan jouw zaak. Dat gaat via het sparen van punten en het sturen van pushberichten. Goede ideeen dus die omzetverhogende kunnen werken. Het enige is dat jouw gasten wel de app moet downloaden. Daarvoor zul je een goede campagne moeten opzetten. Bijvoorbeeld een tegoed of korting bieden voor de eerstvolgende uitgave of een ander trigger.

horecatrend, trends, 2018, horecava 2018, horecava

 

Plankton uit de zee

Gezond en plantaardig – ook wel plantbased genoemd – is hip. De plantbased restaurants duiken overal in de randstad op. Plankton uit de zee past prima in die lifestyle.  De plankton die wij zagen op de horecava komt uit een aquacultuur fabriek in de buurt van Sevilla en kent veel culinaire mogelijkheden. De Lindehoff en Vinkeles gebruiken het al. De kleur is top en het werkt ook als smaakversterker. In Spanje kreeg dit product van Plancton Marino bekendheid door het gebruik door sterren chef Ángel León. Op zijn beurt kreeg het een grotere impact op de media, vanwege het uiterlijk op het Antena 3 “Top Chef” -programma. Dit maakte een grotere dekking mogelijk van de vele toepassingen van Marine Plankton in de keuken, waardoor het aan alle schermen bekend werd.

 

Leren via Augmented Reality

Wist je dat je het beste leert als je meteen reacties krijgt op de jouw eigen gedrag. Jouw lichaam leert als de beste. En je kunt fouten maken die je in de dagelijkse praktijk niet wilt maken bij een gast. Je kunt situaties simuleren: de boze gast, de ontevreden gast en zo leren hoe je het beste kunt handelen. Perfect ook voor e-learning. Daarom is augmented reality perfect om inzicht te krijgen hoe je reageert en wat beter kan. Hoe handig is dat in de hospitality? Heel handig denken wij.

 

horeca trends, trends 2018, 2018,
Voorbeelden bij Hotel Arena, Bijenkorf en restaurant Zoku.

Altijd zorgeloos groen & kruiden

HRBS staat voor Hydroponic Rotational Botanic Service. Het is is gebaseerd op de ontwerp filosofie waarbij circulariteit, eenvoud en modulariteit centraal staan waardoor het mogelijk is voor iedereen om verse gewassen direct en gemakkelijk te integreren in het dagelijks gebruik. Zo dan.  HRBS verzorgt een service waarbij je zorgeloos per tray (30x50cm ) over groen en kruiden beschikt die je kunt oogsten. Ziet er fraai uit en kan handig zijn als dit in de buurt van jouw keuken geplaatst kan worden.

 

 

 

 

 

BewarenBewaren

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.