Mobiel bestellen horeca: gaat de opmars van de QR code door?

Mobiel bestellen

Via jouw mobiel bestellen voor jouw biertjes of lunch op het terras?

Ingegeven door de beperkingen van het COVID virus zie je nu op het terras vaker dat online bestellen via een QR code verloopt. Gebruik jij deze vorm van mobiel bestellen ook al?

Een paar jaar geleden onderzochten wij de voordelen van de QR code. Dat was in de tijd dat je nog geen ingebouwde QR code op de Iphone had. Dit belemmerde het gebruik dramatisch. Maar die tijden zijn gelukkig voorbij. Denk jij dat het gebruik van de qr code na de corona maatregelen stopt of dat het door blijft zetten? Wij zetten alle voor- en nadelen voor je op een rij.

Mobiel bestellen

Een QR-code is een vierkante barcode die te scannen is via de smartphone. Deze code voeg je makkelijk toe aan jouw menukaart, of bijvoorbeeld aan jouw tafel. Bij het scannen van de code word je vervolgens naar de digitale menukaart gestuurd. In dit geval is dit jouw online bestelpagina.

terras, zomer, horeca, foodfotografie, leiden, rotterdam, gastenbinding, mobiel bestellen, 2020, qr code, mobiel bestellen horeca

Hoe werkt mobiel bestellen?

Het principe van een QR-code is eenvoudig.

  • Je zorgt dat de tafels anderhalve meter van elkaar gepositioneerd staan (regels juni 2020), zodat je aan de RIVM richtlijnen voldoet.
  • Je maakt per tafel een bordje met een QR-code en tafelnummer.
  • De gasten scannen de QR-code met hun eigen smartphone en bestellen & betalen direct.
  • Ze gaan naar een webpagina van jouw site of van derden
  • Je serveert uit via een extra tafel, een trolley of op je eigen manier.

Mobiel bestellen: de voordelen voor jouw restaurant of bar

De voordelen van mobiel bestellen op het terras voor jouw horecabedrijf zijn:

  • Je hebt meteen de data van de bestelling voor integratie met jouw andere bedrijfsvoeringssystemen
  • Een QR-code kan ook worden ingezet voor je bestaande delivery & take-away bestelpagina besteltool voor delivery & take-away. Zo draai je op verschillende manieren meer omzet.
  • Je hebt minder personeel nodig.
  • Je hebt minder kans op gedoe bij de betaling achteraf. Boter bij de vis.

Mobiel bestellen: nadeel

Een van de mogelijke nadelen is de kans van up-selling.

Een ander nadeel is dat veel horeca bedrijven nog niet zo goed ingevoerd zijn in de mogelijkheden van online marketing. Hierdoor zie je dat ze in zee gaan met app bouwers ipv zelf aan de slag te gaan met hun eigen data.

mobiel bestellen, 
horecatrends 2020, terras tips, tips terras, fast casual tips

Voordelen van mobiel bestellen voor de gast

Je hoeft geen app te downloaden en hoeft als gast niet meer te wachten op het bedienend personeel voor:

Go mobiel bestellen Go

Al met al lijkt me mobiel bestellen voor iedereen, zowel de horeca als de gast erg veel voordelen opleveren. Je ziet dat dit in heel Aziƫ al een enorme vlucht heeft genomen vooral ok in het hotelwezen waar eten van derden of roomserie bestelt met de QR-code. Het nadeel van de upselling zal straks ook online oplosbaar zijn. Daar zijn genoeg goede voorbeelden uit bijvoorbeeld de reisbranche voor aanwezig.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.