Weet je hoe jouw gasten jou via Google vinden?

Als je goed vindbaar wilt zijn met jouw restaurant dan is het strategisch om na te gaan op welke woorden in Google jouw gasten zoeken. Is het 1 woord of zijn het 3 woorden. Komt jouw plaatsnaam erin voor? Zoeken mensen naar restaurant Soest of naar Soest restaurant? Dit maakt het verschil.

Om beter vindbaar te worden, in vaktermen search engine optimalisation, SEO, begin je altijd met een zoekwoordenonderzoek. Welke zoektermen zijn voor jouw restaurant relevant? Kortom hoe leiden deze tot meer reserveringen in jouw zaak. Want uit ervaringen blijkt dat de meeste zoekende gasten alleen op de eerste pagina van Google blijven hangen. Als je pech hebt, bekijken ze alleen de eerste 3 zoekresultaten. De vraag is: staat jouw restaurant daartussen?

  • Waar wordt jouw restaurant nu al op gevonden?
  • Op welke plaats staat jouw zaak nu op Google?
  • Zijn er misschien betere zoekwoorden?
  • Hoe pas je die zoekwoorden toe?

Tijdens een zoekwoordenonderzoek zullen wij antwoord geven op deze vragen.

zoekwoordenonderzoek

Zoekwoordenonderzoek

De uitkomst van het zoekwoordenonderzoek is een lijst met zoekwoorden waarmee u de grootste kans van slagen heeft om goed mee te gaan scoren. Het vormt de basis voor een gedegen SEO strategie, die er op gericht is om goede posities in Google te verkrijgen en meer reserveringen te krijgen.