Facebook of Feestboek?

Denk je alles goed geregeld te hebben met jouw Facebookpagina, vinden Mark en consorten het weer nodig de boel aan te passen. Er is een nieuwe lay-out met nieuwe functionaliteiten. Zijn we er blij mee of niet? Gaan we een feestje vieren? Hoe kun je jouw Facebook pagina promoten?

Hoe zag een bedrijfspagina eruit?

In het onderstaande plaatje van restaurant Momo zie je de lay-out zoals die gold voor mei 2014. Je ziet de positie van de verschillende informatieblokken, posts, apps en recensies.

Facebook, marketing, bedrijfspagina, restaurants, Facebook restaurant, likes, apps, Facebook pagina promoten

Wat is er anders aan jou Facebook pagina geworden?

 

facebook pagina promoten, facebook, bedrijfspagina. voorbeeld, likes, communicatie, online

 

Nieuwe lay-out Facebook pagina

De nieuwe lay-out betekent dat er een linkerkolom is voor de informatie van de zaak, de apps, de recensies en meldingen.

Jammer genoeg kun je geen links meer opnemen in het informatieblok.

Extra menu promoten

Winst is wel het speciale Menu stukje dat je als horeca bedrijf kunt toevoegen.

Alleen een pfd? Dat is wel erg 1999. Heel vreemd vind ik dat. Voorheen kon je dit trouwens ook al doen middels een app in een tab. Jammer voor die app bouwers.

Of je stopte het menu gewoon in het blok Notities. Dat blokje is trouwens verdwenen. Lijkt me niet erg, want je kon de titel niet aanpassen.

Apps tabs

Het lijkt erop dat je maar maximaal 3 apps verticaal kunt weergeven. Voorheen leek dat ook zo, maar je kon door te klikken meerder apps zien. Dat laatste is nu verdwenen. Misschien gebruikte niemand het. Meer lezen over Facebook en apps?

Wat is hetzelfde gebleven?

Volgorde blokken

Je kunt de nog steeds de volgorde veranderen van de verschillende informatieblokken zoals de apps, de recensies en de het aantal likes.

Op plaats 1 en 2 blijven  de foto’s en de algemene informatie.

Wat vindt jij van het nieuwe Facebook?

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.